Rustig damavondje

Woensdag 10 april was een niet druk bezochte clubavond. Toch werd er door de enkele aanwezigen nog een serieus potje gedamd.   

Onderlinge competitie
Jan Elgershuizen – Erik Oonk (0-2). Jan kwam positioneel sterk te staan, maar mede te wijten aan tijdnood kantelde de partij. Jan moest een schijf offeren en kwam in een verloren eindspel terecht.

Erik heeft met 12 punten uit 10 wedstrijden aansluiting met de bovenste plaatsen. Jan zal met 7 punten uit 11 wedstrijden nog minimaal een puntje moeten behalen, om zijn achtste positie vast te houden.  

Simultaan
De overige spelers namen het in een simultaan op tegen Erik ten Hagen.
Augustin Saouadogo en Frank ten Hagen kwamen tegen Erik het eerste deel van de partij prima door, maar lieten het in het tweede deel afweten en verloren hun partij, die meetelde voor de ratingcompetitie.
Gijs Dreijers speelde buiten de competitie om als oefenpartij tegen Erik en speelde degelijk, maar moest het logischerwijs afleggen.

Gezien het ratingverschil maakt Erik een kleine stijging op de ranglijst voor de ratingcompetitie. Augustin blijft bovenaan staan en maakt goede kans op de eindzege.