Fanatieke strijd op clubavond

Op de clubavond van 24 april werd er weer fanatiek gedamd voor de verschillende competities.

Onderlinge competitie en tevens ratingcompetitie
John van Laarhoven – Erik Oonk (0-2). Met een lastige lange vleugelopsluiting op het bord vergiste John zich en gaf zomaar enkele schijven weg en gaf direct op. Ondanks de lastige stand bleek er bij één andere voortzetting een spannend vervolg met minstens goede remisekansen ingezeten te hebben.  

Augustin Saouadogo – Wim Bennink (1-1). Beiden hielden elkaar in evenwicht, met misschien wat lastiger spel voor Wim. In het eindspel maakte Augustin het zichzelf nog wel lastig, maar kon er nog een 1 om 3 eindspel van maken tegen de ratingkampioen van het NK Veteranen.

Door de zege doet Erik nog mee om de derde plek en plaatsing voor het eerste damteam voor volgend seizoen.  

Ratingcompetitie
Gerwin Doornink – Wim Sonderen (1-1). Wim had Gerwin in een lange vleugelopsluiting en kwam tijdelijk een schijf voor. In de eindfase won Gerwin de schijf terug en kwamen er zelfs nog winstkansen, maar die werden niet benut.  

Door het punt in de onderlinge verstevigt Augustin zijn koppositie met een plusscore van 3,85. Achtervolgd door Erik O. en Theo die een plus 2 score hebben.

Uitslagen 30-minuten partijen
Paul Hageman – Theo Stoverinck (0-2), Kees Spruijt – Gijs Dreijers (2-0), Frank ten Hagen – Theo Stoverinck (1-1), Paul Hageman – Gijs Dreijers (2-0). De koplopers hebben niet gespeeld en blijven bovenaan staan.

Volgende week woensdag staat natuurlijk weer de wekelijkse jeugd- en seniorenclubavond op het programma, maar nog interessanter is de halve finale bekerwedstrijd van WDV uit tegen Doetinchem, dat voor vrijdag 3 mei op het programma staat.