Damdebuut in ’t Hakkie

Woensdag 3 april was het dan zover, na vorige week afscheid te hebben genomen van BijHillen als vaste speellocatie, werd deze week voor het eerst gedamd op de nieuwe locatie bij Speeltuin Hakkelerkamp, wat prima verliep. De seniorendammers waren echter niet de eersten die debuteerden op de nieuwe locatie.

Nieuwe jeugdgroep + ook meedoen?
Dit werd namelijk gedaan door een vijftal jeugdige dammers die deelnamen aan de nieuwe jeugdgroep. Onder begeleiding van damtrainers Mark en Erik werden enkele fragmentjes opgelost en werd er geoefend op de schaakzijde van het dambord. Ook meedoen? De komende woensdagen kan je zo aansluiten bij de jeugdgroep tussen 18:30 – 19:30 bij Speeltuin Hakkelerkamp. Meld je komst bij voorkeur vooraf even aan bij eriktenhagen@hotmail.com, zodat we kunnen inschatten hoeveel kinderen er ongeveer komen.

Oefenen voor sneldamkampioenschap
Later op de avond werd er door de meeste senioren ook geoefend met versneld tempo, omdat vrijdag 6 april het Gelderskampioenschap sneldammen voor teams op de agenda staat. Daarbij speelden Jan Elgershuizen en Kees Spruijt tussendoor wel één partij om de 30-minutencompetitie wat in remise eindigde, waardoor Jan naar een plusscore gaat.

Onderlinge competitie
Wim Bennink – Frank ten Hagen (0-2). Voor de onderlinge werd ook nog gedamd. In deze partij stond de zwartspeler misschien iets gemakkelijker, maar was het verschil nog niet gemaakt. Door een misser, eenvoudige 2 om 2 met doorbraak naar dam, kon Frank echter de partij in winst omzetten.

Theo Stoverinck – Wim Sonderen (2-0). Een partij om de bovenste plekken, waarbij één schijf van Wim alleen kwam te staan, die door Theo werd veroverd. Wim maakte het eindspel nog zo lastig mogelijk en kwam op dam, maar kwam tekort tegen de overmacht aan schijven op het bord van Theo.

Een podiumplek heeft Wim nu niet meer in eigen handen, maar een plek bij de eerste 4, die komend seizoen recht geeft op een plaats bij het eerste team lijkt wel zo goed als binnen te zijn.

Kwartfinale BijHillen-cup
Erik Oonk (941) – Erik ten Hagen (1265). De langste partij van de avond ging wederom om een kwartfinale partij om de BijHillen-cup. Hier speelde Oonk een sterke partij, die daarmee op weg leek naar een verassende uitschakeling van Ten Hagen. In de eindfase veranderde het voordeel echter. De partij eindigde in remise, maar met één schijf voorsprong had Ten Hagen voldoende om zich te kwalificeren voor de halve finale.

De halve finales gaan nu tussen: Erik ten Hagen (1265) – Wim Bennink (888) en Frank ten Hagen (1051) – Kees Spruijt (1071). De spelers met lagere ratings hebben hier het voordeel dat ze voldoende hebben aan een eindstand met gelijke schijvenverdeling.

Volgende week woensdag is er weer een jeugdclub van 18:30 tot 19:30 gevolgd door de senioren clubavond.
Op donderdag 11 april gaat WDV 1 in de kwartfinale van de beker op bezoek bij het sterke Wageningen.