Beslissing om damtitel uitgesteld

Op de clubavond van woensdag 17 april kon Erik ten Hagen bij winst de Winterswijkse damtitel binnenhalen. Het liep echter anders, waardoor het kampioenschap pas in de laatste speelronde beslist zal worden. 

Onderlinge competitie
Erik ten Hagen kon zijn achtste clubtitel op rij binnenhalen door zelf te winnen of door puntverlies van concurrent Theo Stoverinck.

Frank ten Hagen – Theo Stoverinck (0-2). Bij puntverlies van concurrent Theo zou Erik voldoende hebben aan een gelijkspel om kampioen te worden. Lange tijd zag het er ook naar uit dat deze partij richting remise zou gaan, een remiseaanbod werd ook geweigerd door Frank. Hierna viel alsnog de beslissing, Frank koos niet voor de juiste voortzetting en verloor de partij.

Kees Spruijt – Erik ten Hagen (1-1). Erik moest dus zien te winnen tegen de nummer 3 van de ranglijst, om kampioen te worden. Dat dit geen gemakkelijke opgave was bleek ook in de partij. Kees bood goed tegenstand en beiden maakten er een spannende partij van, met daarbij de gebruikelijke tijdnood. Op het einde moesten ze echter berusten in een gelijkspel.

Erik ten Hagen blijft favoriet voor de titel. Alleen bij een onverwachte nederlaag in de laatste speelronde maakt Theo Stoverinck nog kans op de Winterswijkse damtitel.

De overige dammers speelden oefenpartijen en voor de overige competities
Voor de ratingcompetitie had Wim Sonderen het lastig tegen John van Laarhoven. Hij kwam één schijf achter, maar wist er nog een gelijkspel uit te slepen. Voor de 30-minutencompetitie bleek Jan Elgershuizen te sterk voor Augustin Saouadogo, later verloor Augustin nog een oefenpartij tegen Thomas Esselink. Paul Hageman en Gijs Dreijers speelden ook twee oefenpartijen die aardig gelijk op gingen. De eerste partij won Paul, waar op het laatst nog een remisemogelijkheid in zat. De laatste werd gelijkspel, waarbij Gijs lange tijd in gewonnen positie heeft gestaan.

Door de uitslagen in de diverse competities stijgt Theo Stoverinck naar plek 2 in de ratingcompetitie.  In de 30-minutencompetitie verandert er weinig. Thomas Esselink blijft hier bovenaan staan, op korte afstand gevolgd door Erik ten Hagen en Augustin Saouadogo.