WDV neemt afscheid van speellocatie

De clubavond van woensdag 27 maart was een bijzondere in de geschiedenis van de Winterswijkse Damvereniging. Op deze dag hield WDV namelijk haar laatste clubavond bij BijHillen, waar het sinds 1985 haar damwedstrijden speelde. Vanaf woensdag 3 april zal WDV haar clubavonden voortzetten bij Speeltuin Hakkelerkamp.

Na een korte afscheidsspeech door voorzitter Jan Elgershuizen werd er echter gewoon fanatiek gedamd voor de diverse competities.

Onderlinge competitie
Gerwin Doornink – Augustin Saouadogo (2-0).
Zo was er nog een hevige strijd in de onderste regionen van de competitie. In deze partij kwam Gerwin als winnaar uit de bus. Na het innemen van een sterke hekstelling combineerde Gerwin later naar een winnende dam, waardoor hij enkele posities stijgt op de ranglijst.

Uitslagen 30-minutencompetitie
Omdat de meeste onderlinge wedstrijden ondertussen gespeeld zijn, werden de meeste partijen gespeeld voor de 30-minuten competitie: Erik Oonk – Thomas Esselink (1-1), Wim Sonderen – John van Laarhoven (2-0), Erik ten Hagen – John van Laarhoven (2-0), John van Laarhoven – Thomas Esselink (0-2), Wim Sonderen – Erik Oonk (0-2), John van Laarhoven – Jan Elgershuizen (1-1).

Augustin Saouadogo leidt deze competitie, maar wordt door de uitslagen nu op de hielen gezeten door Thomas Esselink en Erik ten Hagen.

BijHillen-cup
Toepasselijk genoeg was de laatste partij die nog bezig was een bekerpartij om de kwartfinale van de BijHillen-cup, dat in de toekomst overigens dezelfde naam zal blijven behouden.

Frank ten Hagen (1051) – Theo Stoverinck (1104).
Hier was het Theo die vanwege de hogere rating op zoek moest naar schijfwinst. Deze partij leek steeds meer richting een gelijkwaardige eindspel af te stevenen, waardoor Theo alle risico’s moest nemen. Dit pakte positioneel verkeerd uit, waardoor Frank zich plaatst voor de halve finale.

Vanaf woensdag 3 april zal WDV haar clubavonden voortzetten in ’t Hakkie, bij speeltuin Hakkelerkamp.