Totale offday WDV

In de laatste competitiewedstrijd moest WDV het opnemen tegen topteam Huissen. Voor WDV stond behalve een plek in het linker rijtje niets meer op het spel, terwijl Huissen nog een kleine kans had op de 1e plaats.

WDV begon met goede moed aan de wedstrijd, maar van alle goede bedoelingen kwam niets terecht. Al vrij snel keek WDV tegen een kansloze achterstand aan. Gerard Korten werd naar de rand van het bord gedrukt en kwam niet meer in de partij en verloor.
Gerwin Doornink debuteerde in het 1e van WDV. Al vroeg in de partij nam de tegenstander een combinatie met doorbraak naar dam. Gerwin had hier voordeel uit kunnen halen, maar koos eieren voor zijn geld en kwam een schijf achter. Na een combinatie in het middenspel verloor Gerwin ook de partij.

Frank ten Hagen zette WDV dan toch op het scorebord. In een lastige partij speelde Frank naar een nadelig eindspel waar hij met nauwkeurig spel remise behaalde. Mark Sanders kreeg op zijn beurt goede kansen om te winnen. In het middenspel miste Mark echter schijfwinst en kwam zelfs nog in een nadelig eindspel terecht. Daarin greep Mark mis en verloor de partij nog.
Daarna ging het hard voor WDV. Henk Sonderen verloor ondanks een goede partij (op de klok). Erik ten Hagen kwam al vroeg een schijf achter en verloor uiteindelijk in een overmachtseindspel. Kees Spruijt kwam ook niet in zijn spel en verloor.
In de laatste partij was er nog wel een persoonlijk succesje voor Frits Zegelink. Tegen Grootmeester Van Aalten stond Frits onder grote druk, maar Frits hield stand. Met een verrassend offer wist Frits zelfs een voordelig eindspel af te dwingen, maar dit bleek net niet genoeg voor de winst.

Met 6 verliespartijen en een 14-2 nederlaag mag gesproken worden van een totale offday. WDV heeft in het wat wisselvallige seizoen afgesloten met 10 punten uit 11 wedstrijden op een 7e plaats.