Erik ten Hagen één zege verwijderd van clubrecord

Op de clubavond van 20 maart werden de eerste kwartfinalewedstrijden om de BijHillen-cup gespeeld. Verder werd er voor de 30-minutencompetitie gespeeld en natuurlijk de onderlinge competitie waar Erik ten Hagen weer een stap dichter bij het clubrecord van WDV is gekomen.

Onderlinge competitie
Augustin Saouadogo – Wim Sonderen (0-2). Het was niet de partij van Augustin. In de opening nam hij te veel risico wat Wim schijfwinst opleverde. Niet veel later kon Wim in een poortje lopen met een tweede schijfwinst tot gevolg en speelde de partij vervolgens foutloos uit.

Erik ten Hagen – Jan Elgershuizen (2-0). Vroeg in de partij haalde Erik een Coup Philippe uit. Dit leverde direct schijfwinst op met op de langere termijn een tweede schijf. Jan probeerde het nog wel, maar zijn tegenstander maakte geen fout meer.

Erik is nu één zege verwijderd van de titel en kan daarmee als eerste speler uit de historie van WDV 8x op rij clubkampioen worden.

Kwartfinale BijHillen-cup
Ook werden de eerste kwartfinales gespeeld voor de beker. Het bijzondere aan de BijHillen-cup is dat er vanaf de knock out-fase geen remise meer mogelijk is. De speler met de laagste rating heeft dan het voordeel dat zijn tegenstander aan het einde minimaal één schijf voorsprong moet hebben.

Thomas Esselink (834) – Wim Bennink (888). Thomas had hier het voordeel van de lagere rating, maar kon dit niet uitbuiten. Wim kwam al iets gemakkelijker te staan en verraste Thomas vervolgens met een winnende combinatie.

Kees Spruijt (1071) – Gerard Korten (1072). Met één ratingpunt verschil had Kees hier het voordeel, maar hij hanteerde toch een risicovolle speelwijze. Dit werd uiteindelijk beloond met een halve finaleplaats, nadat Gerard een meerslagcombinatie met doorbrak naar dam over het hoofd zag.

Uitslagen 30-minutencompetitie
Gerwin Doornink – John van Laarhoven (0-2), Gerwin Doornink – Frank ten Hagen (0-2), Frank ten Hagen – John van Laarhoven (1-1). John gaat hierdoor van een min- naar een plusscore, maar bovenin de ranglijst verandert er verder niets.