Damstrijd in vier verschillende competities

Op de goed bezochte clubavond van 6 maart werden er voor alle vier van de interne competities partijen gespeeld, met enkele interessante uitslagen!

Onderlinge competitie en tevens ratingcompetitie
John van Laarhoven – Wim Bennink (1-1). Wim wist vorige week de nummer 2 van de ranglijst met prima spel te verslaan, maar kon dit maal het verschil niet maken. Wim sluit aan bij de subtop en John blijft in de middenmoot.
Theo Stoverinck – Kees Spruijt (1-1). De nummers 3 en 4 van de ranglijst wisten dat ze moesten winnen om in het spoor te blijven van de koploper. In een klassieke strijd leek Kees kansrijk komen te staan, maar kon dit niet in voordeel omzetten, waarna de partij in remise eindigde.

Poulefase BijHillen-cup
Zeeg Jongkoen – Erik ten Hagen (0-2). Erik verraste zijn tegenstander met een combinatie naar dam, met daarbij wel 3 schijven minder op het bord. Erik kwam echter niet meer in de problemen en plaatst zich hierdoor ten koste van Zeeg voor de volgende bekerronde.
Gerwin Doornink – Wim Sonderen (1-1). Het eindspel leek voor Wim misschien nog wel kansrijk, maar Gerwin maakte geen fout en speelde keurig remise. Gerwin is hierdoor wel uitgeschakeld, Wim zal Wim Bennink moeten verslaan om zich als laatste speler te plaatsen voor de kwartfinale.

30-minuten competitie
De overige spelers speelden voor de 30-minutencompetitie en enkele partijen buiten de competitie om. Hieronder de uitslagen van de 30-minutencompetitie: Frank – Thomas (2-0), Augustin – Frank (0-2), Thomas – Augustin (1-1). Door deze uitslagen leidt Augustin nu zowel de rating- als 30-minutencompetitie.