WDV speelt zich veilig

Aangezien WDV in de vorige wedstrijd nog verloor van de voorlaatste ploeg, moest het zich in de een-na-laatste ronde zien veilig te spelen tegen hekkensluiter Brummen. Gezien het krachtsverschil was WDV dit ook aan zijn stand verplicht.

Toch was het Brummen dat op voorsprong kwam. Jan Elgershuizen kwam wat in de verdrukking en toen hij een doorbraakcombinatie probeerde te verhinderen verloor Jan een schijf en de partij. Hierna stelde WDV echter snel orde op zaken. Achtereenvolgens wonnen voor WDV Erik ten Hagen, Kees Spruijt, Henk Sonderen en Frank ten Hagen en was de wedstrijd al vroegtijdig beslist.

Toen Gerard Korten in een goede stand een fout maakte, leek Brummen wat terug te kunnen doen. De tegenstander wist het echter niet goed uit te spelen waardoor Gerard er toch nog een punt uit kon slepen en de teamoverwinning veilig stelde.

Theo Stoverinck was dichtbij om een schijf op te peuzelen. De tegenstander verdedigde zich echter nauwkeurig en behield de schijf waardoor Theo genoegen moest nemen met remise. Ten slotte was Mark Sanders in de laatste partij in een goed eindspel beland. Mark dwong een doorbraak naar dam af en won het eindspel daarna eenvoudig.

Ondanks een valse start won WDV daarmee overtuigend met 12-4. Met 10 punten uit 10 wedstrijden is WDV nu opgeklommen naar het linker rijtje op een 6e plaats.