WDV 2 besluit competitie met de vijfde 7-5 overwinning

WDV 2 moest het woensdag opnemen tegen het nog puntloze DSV 2 uit Sinderen. De Winterswijkers konden nog derde worden als ze met ten minste 9-3 zouden winnen. Dat is dus niet gelukt. Op basis van het bordsaldo eindigt WDV 2 op de 5e plaats. Voor zover bekend de beste prestatie ooit van het tweede.

Als dank voor de enorme prestaties voor hun invalbeurten kregen de invallers Gerwin Doornink, John van Laarhoven en Augustin Saouadogo van non-playing captain Wim Bennink de kans om nog eenmaal hun kunstjes te vertonen. Dat deden ze voortreffelijk door alle drie remise te spelen!

WDV 2 begon voortvarend. Het was Zeeg Jongkoen die de lange vleugel van zijn tegenstander afklemde en met zeer zorgvuldig spel de duimschroeven aandraaide. Uiteindelijk was er voor zijn tegenstander geen eer meer te behalen en kon hij niets anders dan Zeeg feliciteren. (2-0)

Augustin Saouadogo kwam naarmate de partij vorderde beter te staan. Hij had de mogelijkheid om ten koste van 2 schijven door te breken, maar zag daar vanaf. Ondanks een betere stand moest hij met remise genoegen nemen. (3-1)

Wim Sonderen dacht te kunnen winnen, maar had zich verrekend en kwam een schijf achter. Later in de partij won Wim middels een combinatie 2 schijven en stond op slag beter. Maar de overblijvende stand bleek niet voldoende voor de winst. (4-2)

John van Laarhoven speelde een knappe partij, maar kwam onverwachts een schijf achter en leek op een nederlaag af te stevenen. Dankzij een verkeerde voortzetting van zijn tegenstander wist John er toch nog een puntje uit te peuren! (5-3)

De partij van Erik Oonk ging lange tijd gelijk op. In het middenspel bereikte Erik voordeel, maar kon niet verhinderen dat zijn tegenstander tijdig de damlijn wist te bereiken. Wat Erik ook probeerde, zijn tegenstander maakte geen fout en de partij eindigde dan ook onbeslist. (6-4)

Alle ogen waren gericht op Gerwin Doornink. Naarmate de partij vorderde kwam Gerwin steeds meer onder druk te staan en werd in de verdediging gedwongen. Het kostte Gerwin veel bedenktijd om steeds de juiste voortzetting te vinden. Dit lukte hem en zo wist hij het beslissende puntje bij te laten schrijven. (7-5)