Spanning in bekercompetitie loopt op

Op de clubavond van 6 februari werd er gestreden voor de onderlinge competitie en de beker. In de bekerpoules lijkt het de laatste rondes spannend te gaan worden om wie er doorgaat.

Onderlinge competitie
Erik Oonk – Frank ten Hagen (1-1). Direct na de 40e zet, met in totaal 12 schijven op het bord in een op het oog iets gemakkelijkere stand, bood Erik remise aan, wat gretig werd aangenomen door Frank.

Wim Sonderen – Gerwin Doornink (2-0). Een boeiende positionele strijd, waarbij Gerwin direct na de tijdnoodfase na liet om een verrassende remisecombinatie te nemen. Hierna werd het een overmachtseindspel voor Wim.

Kees Spruijt – Wim Bennink (2-0). In een sterke centrumstand combineerde Kees naar dam. Niet lang daarna zat de partij erop.

Kees Spruijt en Wim Sonderen komen hierdoor weer op 3 punten van de koploper.

BijHillen-cup
Gerard Korten – Augustin Saouadogo (2-0). Gerard wist over de rechtervleugel ten koste van één schijf door te breken naar dam, wat hem de winst opleverde.

Erik ten Hagen – John van Laarhoven (2-0). Erik strafte een misrekening in het middenspel af en kwam één schijf voor te staan. Kort daarna was de partij af.

Jan Elgershuizen – Theo Stoverinck (1-1). Een boeiende partij, waarbij Theo een dure doorbraakcombinatie nam. Het schijvenverschil bleek voor Jan groot genoeg om er remise van te maken. 

Erik Oonk en Frank ten Hagen zijn de eersten die zich plaatsen voor de volgende ronde. Voor de overige spelers is het nog afwachten. De eerste 2 per poule gaan door en bij een gelijke stand gaan de spelers met de laagste rating door.