Erik ten Hagen blijft op kampioenskoers

Naast de bondscompetitiewedstrijd van WDV 2 stonden er op 20 februari ook nog enkele wedstrijden voor de onderlinge en beker op het programma. Voor de onderlinge blijft Erik ten Hagen op kampioenskoers.

Onderlinge competitie
Erik ten Hagen – Frank ten Hagen (2-0). Frank stond wat ongemakkelijk, waardoor hij besloot een tijdelijk offer toe te laten. Dit bleek echter een definitief offer te worden, waarna Erik de partij eenvoudig wist te winnen.

Erik zet hiermee weer een goede stap richting het kampioenschap. In zijn laatste 3 wedstrijden zal hij nog minimaal 2 punten moeten verliezen wil Theo Stoverinck op gelijke hoogte komen. Bij 3 verliespunten maken Wim Sonderen en Kees Spruijt nog een kans.

BijHillen-cup
Gerard Korten – Thomas Esselink (1-1). Gerard brak de partij open door een kleine combinatie te nemen met gelijke schijvenverdeling. Positioneel was het echter niet winstgevend. Meer dan een gelijkspel zat er voor beiden niet in.
Kees Spruijt – Wim Bennink (2-0). Een gekozen variant van Wim bleek niet goed uit te pakken, omdat Kees een meerslag kon nemen. Wim gaf direct op.

Gerard en Kees weten zich hiermee te plaatsen voor de knock-out fase. Wim en Thomas hebben nog een goede kans voor plaatsing bij een goed resultaat in hun laatste ronde in de poule.