Augustin Saouadogo boekt eerste zege van het seizoen

Op de clubavond van 13 februari vielen er enkel beslissingen achter de borden. Meest verrassende uitslag was die van Augustin Saouadogo, die met sterk spel zijn eerste overwinning van het seizoen binnensleepte.

Onderlinge competitie
John van Laarhoven – Wim Sonderen (0-2). John overzag dat zijn tegenstander met goed positioneel spel een doorbraak kon forceren en verloor niet veel later de partij.

Thomas Esselink – Theo Stoverinck (0-2). Positioneel dwong Theo schijfwinst af. Thomas probeerde het nog wel, maar zijn tegenstander maakte geen fout meer.

Wim Bennink – Erik Oonk (0-2). Wim dacht een combinatie te kunnen nemen, maar deze bleek toch niet zo goed uit te pakken, waarna Erik de partij naar zich toe trok.

Augustin Saouadogo – Jan Elgershuizen (2-0). Augustin zetten zijn tegenstander onder druk aan de linker zijde van het bord en wist daar door te breken naar dam. Jan bouwde nog enkele valletjes in de stand, maar Augustin maakte het foutloos af.

In de stand stijgt Augustin direct 3 plaatsen, waar alles van plek 7 tot 14 nog dicht bij elkaar staat. Door de overwinningen blijven Wim Sonderen en Theo Stoverinck goed bovenin meedraaien.

Ratingcompetitie
Voor een partij om de ratingcompetitie verloor Kees Spruijt van Frank ten Hagen. Vanwege de overwinning in de onderlinge, die ook meetelt voor de ratingcompetitie, komt Wim Sonderen hier aan de leiding, op de voet gevolgd door Augustin Saouadogo.