Winterswijkse schooldamteams stranden in halve finale van Gelderland

Damvereniging WDV Winterswijk had op zaterdag 12 januari de organisatie in handen van één van de halve finales schooldammen van Gelderland, dat gehouden werd in Zaal de Eendracht te Meddo.

Na 7 ronden kwam de Bontebrugschool uit Silvolde als winnaar uit de strijd met het maximale aantal behaalde punten, gevolgd door de Propschool uit Lochem en de Prinsenakker uit Bennekom.

Namens Winterswijk waren de buurtschapscholen ’t Waliën, Kotten en Woold vertegenwoordigd. Voorafgaand was bekend dat van de 20 deelnemende teams er zich 10 zouden plaatsen voor de Finale van Gelderland. Helaas wisten zij dit (net) niet te redden. Het Waliën was nog het dichtst bij, maar kwam net 1 punt tekort en eindigde als 15e, met 6 punten. Kotten werd 17e met 5 punten en het Woold 18e met 3 punten.

Jeugdspelers die geïnteresseerd zijn om te oefenen, bijvoorbeeld voor volgend schooldamjaar, zijn van harte welkom om aan te sluiten bij de jeugdgroep op de woensdag. Zie meer informatie de pagina Jeugd.