WDV niet productief genoeg

WDV speelde in de 9e ronde tegen het 2e team van Wageningen (WSDV-2). Aangezien WSDV-2 onderin de hoofdklasse bivakkeert, waren er goede kansen voor WDV.

Ondanks dat WDV de favoriet was, kwamen er maar weinig kansen. John van Laarhoven kwam lastig te staan en toen de tegenstander een dam haalde, leek John te gaan verliezen. John had echter nog een mooie combinatie achter de hand en dwong remise af. (1-1)

Kees Spruijt kwam beter te staan, maar zijn tegenstander verdedigde stug en hield stand. (2-2)

Ook Erik ten Hagen kwam beter te staan. Erik liep echter in een kleine combinatie en moest daarna zelf de remise afdwingen, wat nog wel lukte. (3-3)

Theo Stoverinck en Henk Sonderen probeerden op de winst te spelen, maar behaalden geen groot voordeel en speelden remise. (5-5)

Mark Sanders speelde tegen een stugge tegenstander. Mark probeerde de stand wel gecompliceerd te houden, maar verder dan een voordelige remise kwam hij niet. (6-6)

Frank ten Hagen had het moeilijk tegen zijn jeugdige tegenstander. Frank verdedigde echter goed, en kreeg zelfs kansen in het eindspel. De tegenstander maakte geen fout waardoor ook deze partij in remise eindigde. (7-7)

In de laatste partij kwam Gerard Korten in de problemen in het middenspel. In het eindspel had zowel Gerard als zijn tegenstander een dam, maar wel met 2 schijven minder voor Gerard. Onder tijdsdruk ging Gerard in de fout waardoor er alsnog een beslissing viel, helaas in het nadeel van WDV.

Daarmee werd er met 9-7 verloren, waardoor WDV zich nog steeds niet helemaal veilig heeft gespeeld. Het gat met de onderste plaatsen lijkt nog wel voldoende groot, waardoor WDV zich geen zorgen hoeft te maken.