WDV komt net te kort

Bij de hervatting van de Gelderse Hoofdklasse, stond een verre uitwedstrijd naar Harderwijk op het programma voor WDV. Hoewel beide teams voorafgaand aan de wedstrijd gelijk stonden, moest WDV voor een stunt gaan gezien er 3 basiskrachten niet bij konden zijn.

Gerard Korten zette zijn goede vorm door en dwong in het middenspel schijfwinst af. Gerard kwam niet meer in de problemen en won zijn partij.

Wim Bennink had het lastig en door een misrekening tegen het einde van de partij verloor Wim van zijn sterkere tegenstander. Jan Elgershuizen kwam op zijn beurt door een forcing een schijf achter en kwam dit niet meer te boven. Theo Stoverinck nam het in de opening te lichtzinnig op en kreeg een damcombinatie tegen Theo nam de dam nog wel af, maar de schijf achterstand kwam Theo niet meer te boven. Daardoor keek WDV al tegen een op het oog onoverbrugbare 6-2 achterstand aan. Toch was het verzet nog niet gebroken.

Frank ten Hagen maakte het op zijn papier sterkere tegen moeilijk, maar kwam net tekort voor de overwinning. Kees Spruijt moest op zijn beurt vechten voor een punt. Kees ontsnapte in het eindspel en speelde remise. Ook Erik ten Hagen had het lastig, maar gedurende de partij keerden de kansen. Erik wist een gewonnen eindspel te bereiken, waarmee de achterstand werd verkleind tot 8-6. In de laatste partij zette Erik Oonk tegen zijn op papier ruim sterkere tegenstander alles op alles om WDV nog naar een punt te spelen. Erik kwam dichtbij, maar in het moeilijke eindspel kwam Erik net te kort.

Hoewel WDV goed tegenstand bood, verloor het dus met 9-7. Met 8 punten uit evenveel wedstrijden bevindt WDV zich in de middenmoot en kan het in de laatste drie wedstrijden vrij uit spelen.