Verrassende 7-5 overwinning van WDV 2 op DVOIJ 2 – Bijzondere prestatie John van Laarhoven

Tegen het op papier sterkere DVOIJ 2, dat helaas met twee invallers achter de borden verscheen, kwam WDV 2 snel op voorsprong door de overwinning van invaller John van Laarhoven. John had al een betere stand toen zijn tegenstander volledig in de fout ging en direct kon opgeven. (2-0)
Zeeg Jongkoen kwam een schijf achter maar in de over blijvende stand wist Zeeg de korte vleugel van zijn tegenstander te verlammen waardoor hij mogelijkheden kreeg om op de lange vleugel door te breken. Nadat Zeeg de schijf achterstand had weggewerkt was het snel beslist. (4-0)

Op de overige 4 borden hadden de WDV’ers een gelijkwaardige stand. Het was Wim Sonderen die als eerste een remise aanbod van zijn tegenstander op de 41e zet accepteerde. (5-1)
Niet veel later deed de tegenstander van Erik Oonk hetzelfde. Erik stond wel beter maar in het belang van het team accepteerde hij het aanbod. (6-2)
Jan Elgershuizen speelde op safe. Naar mate de partij vorderde kwam hij beter te staan maar winst zat er niet. Wel betekende zijn remise het 7e punt van WDV waarmee de winst veilig werd gesteld. (7-3)

Captain Wim Bennink trof het niet. Aan bord 3 kwam hij de sterkste speler van DVOIJ tegen. Ondanks het verschil van ruim 100 ratingpunten koos Wim voor de aanval. In het middenspel wist hij een voorpost te plaatsen waardoor zijn tegenstander in een nadelige positie kwam. In hevige tijdnood koos Wim echter een verkeerde voortzetting en bleef met lege handen achter. (7-5)

Saillant detail: In de voorbeschouwing was Wim Bennink uitgegaan van een 7-5 overwinning………..!
Door deze overwinning staat WDV 2 gelijk met DVOIJ 2 met 8 uit 7 maar heeft een slechter bordgemiddelde.

Gezien het resterende programma (2 wedstrijden) heeft WDV 2 nog kans op de 3e plaats als zij beide wedstrijden tegen de lager geplaatste teams winnen.

Bijzondere prestatie John van Laarhoven
John is tot nu toe 3x in gevallen in WDV 2. Hij wist alle 3 partijen te winnen.
Op de topscoorderslijst van de 1e klasse van de Gelderse Dambond neemt John de 24e plaats in met 6 uit 3. Wim Bennink en Erik Oonk zijn 28e en 29e met 6 uit 6.