Koplopers maken geen fout

Op de clubavond van 23 januari werd het de koplopers lastig gemaakt, maar ze gingen toch met de volle buit naar huis.

Onderlinge competitie
Zeeg Jongkoen – Wim Sonderen (0-2). In een complexe stand, maar met nog voldoende perspectief overzag Zeeg een damcombinatie, waarna die direct kon opgeven.

John van Laarhoven – Kees Spruijt (0-2). John was niet bang en speelde, zoals gebruikelijk, vol op de aanval. Misschien nam hij toch te veel risico, want hij kwam door een kleine combinatie op schijfverlies en verloor later de partij.

Jan Elgershuizen – Thomas Esselink (1-1). In een boeiende positionele strijd konden beiden het verschil niet maken, waardoor de punten gedeeld werden.

Erik ten Hagen – Wim Bennink (2-0). De nestor van de club wist het de meervoudig clubkampioen behoorlijk lastig te maken, maar moest na de eindfase toch berusten in een nederlaag.

Met 17 punten uit 9 wedstrijden is Erik ten Hagen goed op weg voor titelprolongatie. Kees Spruijt en Wim Sonderen volgen met 12 punten uit 8 wedstrijden, maar kunnen nog ingehaald worden door Theo Stoverinck.

30-minuten competitie
Gerwin Doornink – Frank ten Hagen (0-2), Erik Oonk – Gerwin Doornink (2-0), Frank ten Hagen – Erik Oonk (2-0). De uitslagen zorgen voor wat positiewisselingen, maar alle 3 blijven met een minscore nog op geruime achterstand van koploper Thomas Esselink.