WDV 1 sluit jaar goed af

In de zevende ronde van de Gelderse Hoofdklasse speelde WDV 1 tegen Doetinchem, dat al vijf wedstrijden gewonnen had. Er werd dus een lastige wedstrijd verwacht voor WDV.

Invaller John van Laarhoven speelde een prima partij. Richting het einde kwam John toch wat in de problemen, maar met slim spel wist John de remise binnen te slepen (1-1). Theo Stoverinck had lange tijd een spannende stand, waarin het oppassen was voor combinaties. Nadat er een afwikkeling werd genomen, was de meeste spanning eraf en eindigde de partij in evenwicht (2-2). Gerard Korten kwam goed te staan en probeerde met een doorbraak voor de winst te gaan. Gerard kwam dichtbij, maar moest uiteindelijk toch genoegen nemen met een gelijkspel. (3-3). Frank ten Hagen was de hele partij in het nadeel. Richting het eindspel koos Frank het verkeerde plan en verloor daardoor de partij (3-5). Frits Zegelink speelde tegen één van de betere spelers van Doetinchem. Frits kwam wel wat onder druk te staan, maar kwam niet in de problemen en haalde keurig remise binnen (4-6). Kees Spruijt zette zijn tegenstander onder druk en leek goede kans te maken om te winnen. Kees wist het echter niet rond te krijgen en kwam niet verder dan remise (5-7). Erik ten Hagen leek minder te staan, maar in het middenspel keerden de kansen plotseling. In tijdnood miste de tegenstander een remiseafwikkeling, waarnaar Erik een 3-om-3 stand afdwong met winst (7-7). In de laatste partij moest Henk Sonderen het opnemen tegen de kopman van Doetinchem. Henk hield goed stand, maar kwam in een lastig eindspel terecht. Henk maakte daarin gelukkig geen fout en wist een 2e dam en daarmee remise af te dwingen (8-8).

Gezien de tegenstander mag WDV tevreden zijn met het 8-8 gelijkspel. Met 8 punten uit 7 wedstrijden staat WDV nu op de 5e plaats, een degelijke score in het eerste deel van het seizoen.