Dammers sluiten 2018 af

Op woensdag 19 december was de laatste clubavond van 2018. Hier sloten Erik ten Hagen en Wim Sonderen het jaar met winst en als koplopers af.

Onderlinge competitie en tevens ratingcompetitie
Jan Elgershuizen – Theo Stoverinck (0-2). Goed positiespel gaf in deze partij de doorslag.

Augustin Saouadogo – Erik ten Hagen (0-2). Augustin gaf goed tegenstand, maar de meervoudig clubkampioen bleek na 3 uur spelen toch nog een maatje te groot te zijn.

Wim Sonderen – Kees Spruijt (2-0). Na een mooie positionele strijd, kwam Wim beter uit en daardoor één schijf voor. Toen het een overmachtseindspel bleek te gaan worden, staakte Kees de strijd.

Erik Oonk – Gerwin Doornink (2-0). Gerwin wist de hevige tijdnoodfase te overleven, maar bleek daarna wel in verloren positie te staan. Toch kwam er nog een remisemogelijkheid, maar deze werd gemist.

In de onderlinge competitie leidt Erik ten Hagen met 13 uit 7, gevolgd door Theo Stoverinck met 11 uit 7. Daarna volgen Wim Sonderen, Kees Spruijt en Frank ten Hagen met 10 uit 7.

Met een score van +score van 2,7 meer dan verwacht leidt Wim Sonderen de ratingcompetitie, daarna volgt Augustin Saouadogo met een score van + 1.87 meer dan verwacht.

Poulefase BijHillen-cup
Frank ten Hagen – John van Laarhoven (2-0). In een remisestand koos John niet voor de juiste voortzetting en verloor de partij. Achteraf bleek hij zelfs een winnende combinatie gemist te hebben. Ondanks 2 zeges kan Frank nog worden uitgeschakeld. John heeft na 1 gespeelde wedstrijd alles nog in eigen hand.