Augustin Saouadogo leidt ratingcompetitie

Op de wekelijkse damavond werd er voor 4 verschillende competities gestreden.

Clubcompetitie en tevens ratingcompetitie: Erik ten Hagen – Wim Klaassen (2-0). Mede dankzij een hekstelling kwam Erik middels een combinatie 2 schijven voor, waardoor de partij snel beslist was.
Augustin Saouadogo – Zeeg Jongkoen (1-1). Een partij met wisselende kansen, waarbij uiteindelijk de punten werden gedeeld.
Frank ten Hagen – Kees Spruijt (1-1). Kees wist zijn positionele voordeel niet uit te buiten. Later werd er bewust een combinatie toegelaten en kwam Kees één schijf voor en beiden op dam. Er werd toen remise overeen gekomen, in een stand waar ook nog wel het een en ander uitgeprobeerd had kunnen worden.
Door het puntverlies van Kees en de winst van Erik, staat laatstgenoemde nu met 1 punt voorsprong bovenaan. Theo Stoverinck volgt op de derde plaats met 2 punten achterstand. De uitslagen voor de clubcompetitie tellen ook mee voor de ratingcompetitie. Door het gelijke spel neemt Augustin hier nu de verrassende leiding met een score van +1,88 meer dan verwacht.

BijHillen-cup
Wim Bennink – Gerwin Doornink (2-0). Gerwin leek het betere van het spel te hebben, maar kreeg een damcombinatie tegen. Remise was nog mogelijk, maar na een fout pakte Wim de volle buit. Vanwege de derde rating in deze poule heeft hij nu goede kansen voor het bereiken van de kwartfinale.

30-minutencompetitie
Voor de 30-minutencompetitie deed ditmaal gastspeler Hermen mee uit Costa Rica! Zijn partijen tellen logischerwijs niet mee voor de tussenstand. De uitslagen: John van Laarhoven – Wim Sonderen (0-2), Hermen – Theo Stoverinck (0-2), John van Laarhoven – Hermen (2-0), Wim Sonderen – Theo Stoverinck (0-2), Theo Stoverinck – John van Laarhoven (2-0), Hermen – Wim Sonderen (0-2). Theo gaat van een –score naar een +score en maakt daarmee een flinke sprong op de ranglijst, maar Thomas Esselink blijft deze competitie leiden met een score van +1,29 meer dan verwacht.