WDV 2 komt in laatste speeluur te kort

WDV 2 ging op bezoek bij nummer 2 van de ranglijst in de 1e klasse oost. Tegen het keurkorps van DEZ Laren was er na twee uur spelen op al de zes borden nog sprake van evenwicht.

Gerwin Doornink bracht daar als eerste verandering in door na een 2 om 2 door te breken naar dam. Even later boekte Gerwin een fraaie overwinning. (0-2). Zeeg Jongkoen speelde een gedegen gelijkwaardige partij, die op voorstel van zijn tegenstander in remise eindigde. (1-3) Jan Elgershuizen moest alle zeilen bijzetten om net op tijd de remisehaven te bereiken. (2-4)

Ondertussen waren Erik Oonk, Wim Sonderen en Thomas Esselink in nadelige standen terecht gekomen. Erik moest als eerste opgeven, nadat hij een schijf achter was gekomen en later zijn opponent naar dam zag combineren. (4-4)

Wim Sonderen probeerde van alles om nog een puntje uit het vuur te slepen, maar zijn geroutineerde tegenstrever maakte de partij mooi uit. (6-4)
Thomas Esselink moest een schijf offeren om niet vast te lopen. Thomas kwam nog wel op dam, maar de overmacht was te groot. Na vier uur spelen staakte hij de ongelijke strijd. (8-4)

Door dit resultaat staat WDV 2 met 6 punten uit evenveel wedstrijden in de middenmoot van de eerste klasse Oost.