Kees Spruijt pakt leiding in damcompetitie

Met 9 punten uit 5 wedstrijden neemt Kees Spruijt de leiding in de Winterswijkse damcompetitie. Verder is opvallend dat Thomas Esselink in al zijn 5 partijen gelijkgespeeld heeft.

Onderlinge competitie: Wim Klaassen – Kees Spruijt (0-2), Wim Sonderen – Erik Oonk (2-0), John van Laarhoven – Erik ten Hagen (0-2), Jan Elgershuizen – Frank ten Hagen (0-2), Wim Bennink – Thomas Esselink (1-1).
Ratingcompetitie: Gerwin Doornink – Paul Hageman (2-0)

Samenvatting partijen
Jan Elgershuizen – Frank ten Hagen (0-2). Frank profiteerde dat zijn tegenstander een standaardcombinatie over het hoofd zag wat resulteerde in een onoverbrugbare 2 schijven achterstand.
Wim Klaassen – Kees Spruijt (0-2). In deze partij nam Kees een sterke hekstelling in. Deze hek zorgde er uiteindelijk ook voor dat hij naar de winst kon combineren.
Wim Bennink – Thomas Esselink (1-1). In een positionele strijd kwam Thomas eerder op dam en leek winstkansen te krijgen. Hij wist de winnende voortzetting echter (wederom) net niet te vinden en speelt daarmee al voor de 5e keer gelijk.
John van Laarhoven – Erik ten Hagen (0-2). In de openingsfase werd er niet geruild, waarna er een bijzonder volle stand op het bord kwam. Naarmate de partij vorderde werden de opties aan beide zijden steeds minder. Uiteindelijk kwam John vast te staan en moest hij schijfverlies toelaten, uiteindelijk won Erik ook de partij.
Wim Sonderen – Erik Oonk (2-0). Deze uitslag had ook anders kunnen uitvallen indien Erik een combinatie met schijfwinst niet had gemist. Wim profiteerde hier optimaal van door de partij later door goed positiespel in zijn voordeel te beslissen.
Gerwin Doornink – Paul Hageman (2-0). Gerwin kwam op één schijf voorsprong en bouwde zijn voorsprong steeds verder uit. Paul blijft de ranglijst voor de ratingcompetitie ondanks de nederlaag leiden.