Boeiende partijen in damcompetitie

Deze week kwamen er bijzondere standen op de borden te staan, wat ook boeiende partijen opleverde in de Winterswijkse damcompetitie. Verder is bijzonder dat Paul Hageman de koppositie heeft overgenomen in de ratingcompetitie.

Theo Stoverinck – Augustins Saouadogo (2-0). Theo verraste zijn tegenstander met een kaatsingszet, wat hem schijfwinst opleverde. Augustin probeerde hierna tevergeefs de achterstand ongedaan te maken.
Gerwin Doornink – John van Laarhoven (1-1). De in vorm zijnde John haalde tegen Gerwin een damzet uit. Gerwin wist deze later af te pakken. Met een schijf achter, maar met een opsluiting op het bord wist hij er nog remise uit te slepen.
Erik ten Hagen – Wim Sonderen (2-0). Erik zette zijn tegenstander met sterk positioneel spel onder druk, wat hem uiteindelijk schijfwinst en de partij opleverde.
Frank ten Hagen – Thomas Esselink (1-1). Hier kwam ook een niet alledaagse stand op het bord, met opsluitingen, waarbij steeds de vraag was wie het betere van het spel had. In het middenspel wist Thomas een schijf te veroveren, maar liet zijn tegenstander in het eindspel ontsnappen wat Thomas zijn 4e gelijkspel van het seizoen opleverde.
Kees Spruijt – Jan Elgershuizen (2-0). Ook hier een interessante partij met een scherp openingsspel aan beide kanten in het half open klassiek. Kees wist hierbij zijn tegenstander al snel te verrassen met een dreigende damcombinatie, waardoor Jan schijfverlies moest toelaten. Dit voordeel was voor Kees uiteindelijk voldoende om de partij in winst om te zetten.

Ratingcompetitie
Paul Hageman – Wim Klaassen (2-0). Voor de ratingcompetitie zat Paul in diepe concentratie enkel te focussen op één deel van het bord, maar werd door externe omstandigheden alert gemaakt op een sterke voortzetting aan de andere kant van het bord, wat hem de winst opleverde. Doordat hij een lage rating heeft pakt hij meer +-punten vergeleken de rest en neemt hij inmiddels verrassend de leiding.

Voor de Onderlinge blijft clubkampioen Erik als enige zonder puntverlies. Verder zijn Theo en Kees goed van start gegaan.