BijHillen-cup van start gegaan

De Winterswijkse dammers zijn inmiddels ook van start gegaan met de poulefase van de bekercompetitie. Het bijzondere aan deze competitie is dat er vanaf de knock-outfase geen remise meer bestaat. Spelers met een lagere rating hebben dan het voordeel dat ze door gaan bij een eindstand met een gelijke schijvenverdeling. Titelverdediger Wim Sonderen had een valse start.

BijHillen-cup
Wim Sonderen – Kees Spruijt (0-2). In de openingsfase liet Kees bewust (tijdelijk) schijfverlies toe, wat hem positioneel voordeel opleverde. Dit leverde hem uiteindelijk zelfs schijfwinst op, maar het voordeel werd zelfs nog groter, omdat hij middels een combinatie kon toeslaan.
Augustin Saouadogo – Wim Klaassen (2-0). Augustin kwam lastig te staan tegen Wim, maar profiteerde dat zijn tegenstander een eenvoudige damcombinatie over het hoofd had gezien. De partij was direct uit.
Frank ten Hagen – Erik ten Hagen (2-0). Erik liet zich in de opening opsluiten, wat achteraf niet verstandig bleek. Niet veel later kon Frank combineren naar dam, waarna de partij direct gespeeld was.

Onderlinge competitie
Thomas Esselink – John van Laarhoven (0-2). Na 5 gelijke spelen met soms winstkansen, speelde Thomas ditmaal voor sinterklaas. John kon vroeg naar dam en won niet veel later de partij.

Ratingcompetitie
Paul Hageman – Jan Elgershuizen (0-2). De langste partij van de avond was een partij om de ratingcompetitie. Hier was het Jan die uiteindelijke profiteerde van een schijvenovertal aan de rechtervleugel, waardoor die naar dam kon doorbreken en de partij in winst  omzetten.

Voor de onderlinge competitie sluit John aan bij de middenmoot, voor de ratingcompetitie blijft Wim Sonderen bovenaan staan en voor de BijHillen-cup mogen de titelverdediger en clubkampioen geen fout meer maken.