WDV 2 roemloos ten onder tegen kampioenskandidaat DC Hengelo 1 (10-2)

8 november – Met 2 invallers vertrok WDV 2 naar Hengelo. Op alle borden was Hengelo veruit de meerdere van WDV 2, maar dat was niet op alle borden duidelijk te zien.

Het was Jan Elgershuizen die een winnende voortzetting miste en even later zijn tegenstander kon feliciteren. (2-0)

Invaller Gerwin Doornink deed het uitstekend tegen de veel sterkere Jaap de Vries. Gerwin kwam in hevige tijdnood en zag daardoor niet een foute zet van zijn tegenstander. In plaats daarvan deed Gerwin zelf een foute zet, waardoor zijn tegenstander naar dam kon combineren en even later de punten opeiste. (4-0)

Thomas Esselink maakte een misrekening en dat kostte hem een schijf. Even later wist Thomas naar dam te combineren ten kostte van een schijf. Toen Thomas in hevige tijdnood de verkeerde voorzetting koos kon zijn tegenstander eenvoudig de partij in zijn voordeel beslissen. (6-0)

Het was invaller Wim Klaassen die de veel sterkere Jaap Vos keurig op remise wist te houden en zodoende de hatelijke nul op het scorebord wist weg te werken. (6-1).

Erik Oonk was in een zeer gecompliceerde tijdrovende stand verzeild geraakt. Hij had een moeilijk te verdedigen voorpost die hem de nodige denktijd kostte. Hierdoor kwam Erik in hevige tijdnood en wist niet voor het vallen van de vlag de vereiste 50 zetten te halen. (9-1)

Alle ogen waren gericht op bord 1 waar captain Wim Bennink zichzelf opgesteld had tegen de veruit sterkste speler van Hengelo. Het verschil in rating bedroeg bijna 400 punten. Op papier een strijd van Goliath tegen David. Wim (888) schuwde de aanval niet een wist het Arnoud de Greef(1250) knap lastig te maken. Na bijna 4 uur spelen bood de Greef in een gelijkwaardige stand remise aan. Wim accepteerde dit aanbod. Helaas wist David Goliath niet te verslaan……….! (10-2).

Ondanks de ruime nederlaag blijft WDV 2 met 4 punten uit 4 wedstrijden in de middenmoot staan.