WDV 2 wint voor derde keer met 7-5

Na twee verliesrondes won WDV 2 woensdag 21 november met 7-5 van het op papier sterkere DVOIJ 1 uit Silvolde. Zoals vaker verscheen WDV 2 in een tactische opstelling achter de borden om te proberen er een gelijkspel uit te slepen.

Het was invaller John van Laarhoven die na een uur spelen een fout van zijn tegenstander afstrafte en twee schijven wist te winnen. Even later bleek dit genoeg om WDV op voorsprong te zetten. (2-0) Captain Wim Bennink maakte het zijn tegenstander knap lastig. Deze had veel bedenktijd nodig om steeds de goede zet te vinden. Deze dan ook in hevige tijdnood. Wim wist ten koste van 2 schijven door te breken. Zijn tegenstander vergat op de klok te letten en na 47 van de 50 zetten viel zijn vlag. (4-0)

Het werd nog mooier voor WDV toen Erik Oonk zijn tegenstander in de opsluiting nam. Deze wist zich hieruit niet schadevrij te bevrijden en even later liet Erik de 3e overwinning voor WDV bijschrijven. (6-0). Hiermee was WDV 2 in ieder geval zeker van een puntje.Zeeg Jongkoen speelde een knappe partij tegen de veel sterkere Paul Derksen. Helaas kwam Zeeg in tijdnood, doordat hij moest oppassen voor de valletjes van zijn tegenstander. Later bleek dat Zeeg in die tijdnood niet de juiste voortzetting wist te vinden en moest tenslotte de punten aan zijn tegenstander laten. (6-2)

Het werd nog spannend toen Jan Elgershuizen eveneens in tijdnood ook niet de sterkste voortzetting had gevonden. Hoewel de stelling van Jan doorspekt was met valletjes speelde zijn veel sterkere tegenstander de partij probleemloos uit. (6-4)

Alle ogen waren nu gericht op bord 1 waar Thomas Esselink ook al een veel sterkere tegenstander had getroffen. De partij ging gelijk op, maar in het eindspel kwam zijn tegenstander net iets eerder op dam. Thomas kwam ook op dam en ondanks 2 schijven achterstand wist Thomas er remise uit te slepen en WDV 2 de overwinning te bezorgen. (7-5)

Door deze overwinning klom WDV 2 naar de vijfde plaats op de ranglijst met 6 punten uit 5 wedstrijden.