Solide overwinning WDV

16 november – Het eerste team van WDV speelde in de Gelderse Hoofdklasse een derby, thuis tegen DSV (Dinxperlo-Sinderen-Varsseveld). WDV trad op bijna ieder bord ruim sterker aan en moest ook gezien de competitiestand voor de winst gaan.

Kees Spruijt zette zijn tegenstander onder druk met een opsluiting, maar kon de genadeklap niet uitdelen en moest remise toestaan. Mark Sanders nam de tegenstander ook in de opsluiting en liet hem niet meer ontsnappen. Met behulp van combinaties behaalde Mark een overmachtseindspel en won.

Sinderen kwam al snel weer langszij. John van Laarhoven kwam in een moeilijke stand terecht waarin de tegenstander zich het handigst toonde. Theo Stoverinck kwam in een vergelijkbare partij juist beter te staan, maar kon niet genoeg voordeel behalen om te winnen. Gerard Korten moest het opnemen tegen oud-WDV’er Jos Rave. Gerard had de belangrijke velden in handen en kwam steeds beter te staan. Gerard kon op schijven jacht gaan en peuzelde de schijven van de tegenstander op en won.

Frits Zegelink speelde voor de overwinning, maar had het lastig. In de problemen kwam Frits niet en uiteindelijk behaalde Frits een voordelige remise. In de voorlaatste partij besliste Frank ten Hagen de wedstrijd in het voordeel van WDV. Frank kreeg het centrum in handen en wist een overmachtseindspel te behalen met winst. In de laatste partij leek Erik ten Hagen nog voor de overwinning te kunnen gaan, maar zijn tegenstander koos het juiste plan met remise als resultaat.

Daarmee heeft WDV een solide 10-6 overwinning geboekt en is het met 5 punten uit 4 wedstrijden weer terug te vinden in het linker rijtje.