Afstraffing voor WDV

1 november – Voor de Gelderse damcompetitie moest WDV het opnemen tegen koploper Wageningen. Hoewel WDV meestal ruim verliest van Wageningen, was er stiekem hoop op een stuntje. Ook dit keer kwam WDV er echter niet aan te pas.

Hoewel het nog een tijdje duurde voordat de eerste score op het bord stond, ging het na de eerste nederlaag snel. In korte tijd verloren Kees Spruijt, Henk Sonderen en Erik ten Hagen hun partij door een combinatie. Tussendoor kon Erik Oonk bijna tegenscoren. Ondanks schijfwinst was zijn stand echter niet meer voldoende om nog te kunnen winnen.

In de laatste 4 partijen wisten de WDV’ers goed tegenstand te bieden en ontstond er een lange partij. WDV wist echter niet meer te winnen, hoewel Frank ten Hagen erg dichtbij kwam. Daarnaast wist alleen Gerard nog een gelijkwaardige remise te halen. Theo Stoverinck en Wim Bennink moesten na een lange partij alsnog opgeven door een overmachtseindspel voor de tegenstander.

Na 3 wedstrijden heeft WDV nu net zoveel punten, waarmee het in de middenmoot staat. In de volgende wedstrijd zal WDV voor de winst moeten spelen tegen Sinderen om uit de buurt te blijven van de onderste plaatsen.