Welverdiende damzege Wim Klaassen

In de Winterswijkse damcompetitie is het niet voor allen vanzelfsprekend regelmatig met een zege naar huis te gaan. Zo is het voor Wim Klaassen vaak ook zaak om de punten binnen te sprokkelen. Des te mooier is het dan als, zoals deze week, het de goede kant uitvalt. Verder liet Theo Stoverinck na om alleen aan de leiding te gaan.

Wim Klaassen – John van Laarhoven (2-0). John nam een te dure damcombinatie wat uiteindelijk resulteerde in één schijf achterstand. John probeerde het nog wel, maar Wim gaf zijn tegenstander geen kans meer en bouwde de schijf voorsprong gestaag verder uit.
Gerwin Doornink – Kees Spruijt (0-2). Beiden gebruikten veel tijd, maar een spannende tijdnoodfase bleef uit, omdat Kees vlak daarvoor een schijf wist te veroveren. Hierna speelde hij het geroutineerd uit.
Wim Sonderen – Thomas Esselink (1-1). Wim leek, met het centrum in het bezit, de partij in handen de hebben, maar schijn bedriegt. Thomas wist zich goed te verdedigen en dreiging in de stand te houden, waardoor Wim ook nog moest oppassen. Na een verplicht offer van Wim met daarna doorbraak naar dam werd het echter al snel remise.
Theo Stoverinck – Erik Oonk (1-1). Achteraf bleek dat Theo in het middenspel op één schijf voorsprong had kunnen komen indien hij via de andere kant achter een schijf was gelopen. Dit werd niet gedaan, waarna Erik een gelijkwaardig remise-eindspel op het bord wist te brengen.
Koplopers Theo en Wim verliezen beiden 1 punt, maar blijven nog samen bovenaan staan met 6 punten uit 4 wedstrijden. Verder staat alles nog dicht bij elkaar.

Uitslagen 30 minutencompetitie:
Frank ten Hagen – Erik ten Hagen 0-2, Paul Hageman – Frank ten Hagen 0-2, Erik ten Hagen – Paul Hageman 2-0.
Gezien het kleine verschil met de verwachte score verandert er weinig in de stand en blijft Thomas Esselink hier de leider.