Unieke damprestatie van Wim Bennink

De nestor van WDV Wim Bennink (77) doet jaarlijks mee aan diverse toernooien. Eén van die toernooien is het veteranen toernooi van Damclub Lent. Daar nam hij van dinsdag 16 oktober tot vrijdag 19 oktober aan deel. 

Wim komt daarin uit in de B-Groep en is met zijn rating van 888 een middenmoter. Sinds 2014 heeft hij echter geen wedstrijd meer verloren. Hij bleef 26 wedstrijden ongeslagen! Een unieke prestatie. Geen enkele deelnemer aan dit toernooi is zoveel wedstrijden zonder verlies gebleven. Helaas kwam daar afgelopen week een eind aan toen hij tegen de sterke Wim van Mourik een combinatie over het hoofd zag. Door dit verlies eindigde Wim net naast het podium.
Uiteindelijk behaalde hij 9 punten uit 7 wedstrijden. Hij liet hiermee 10 dammers met een hogere rating achter zich. Daarnaast haalde hij ook meer punten binnen dan vooraf verwacht, waarmee Wim kan terugkijken op een prima toernooi.