WDV 2 wint ook 2e wedstrijd met 7-5

2 oktober – Na de overwinning op DZW 2 uit Warnsveld hebben de dammers van WDV 2 ook DEZ 2 aan hun zegekar gebonden.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Het was captain Wim Bennink die zijn team na bijna 3 uur spelen op voorsprong zette. In een ingewikkelde stand nam hij ruim 20 minuten bedenktijd om alle varianten door te rekenen. Achteraf bleken zijn berekeningen perfect te kloppen. Hij won een schijf en brak even later door naar dam en kon de felicitaties in ontvangst nemen (0-2). De naast hem zittende Thomas Esselink wist ten koste van 2 schrijven door te breken naar dam en leek ook op weg naar winst. Hij kwam hiervoor echter net een tempo te kort en moest genoegen nemen met remise (1-3).

Erik Oonk speelde een degelijke partij, maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander middels een schijfoffer gelijktijdig met hem de damlijn wist te bereiken. Ondanks een schijf voorsprong zat er voor Erik niet meer in dan remise (2-4). De tegenstander van Jan Elgershuizen zag in het middelspel een winnende voortzetting over het hoofd. Even later dacht hij ten koste van een schijf door te breken naar dam, maar met een prachtige combinatie van 4 om 4 wist Jan de partij in zijn voordeel te beslissen (2-6).

De partij van Zeeg Jongkoen zag er in een stand van 6 om 6 remise achtig uit. Toen zijn tegenstander hem remise aanbood behoefde Zeeg niet lang na te denken, omdat hij met dat puntje de overwinning veilig kon stellen (3-7).

Alle ogen waren nu gericht op bord 1 waar Wim Sonderen het op moest nemen tegen de sterkste speler van DEZ 2. Wim wist goed partij te geven, maar naarmate de partij vorderde kwam Wim steeds voor grotere problemen te staan. Hij probeerde nog wel ten koste van een schijf door te breken maar die poging strandde en hem restte niets anders dan zijn tegenstander te feliciteren (5-7).