Eerste puntverlies voor Winterswijkse dammers

3 oktober – In de tweede ronde van de Gelderse Hoofdklasse speelde WDV een uitwedstrijd tegen Nijmegen. Het beloofde een lastige wedstrijd te worden, aangezien Nijmegen een paar sterke invallers had opgesteld.

Dankzij een gelukje kwam WDV op voorsprong. Op het moment dat Erik ten Hagen slechter kwam te staan, blunderde zijn tegenstander en met een kleine combinatie won Erik de partij. Na een remise van Gerard Korten bracht Nijmegen de stand op gelijke hoogte. Henk Sonderen leek gemakkelijker spel te hebben, maar zag tegen het einde van de partij een zetje over het hoofd en verloor.

Mark Sanders zette WDV weer snel op voorsprong. Mark trof weliswaar de sterkste speler van Nijmegen, maar die nam te veel risico in de opening. Mark dwong handig schijfwinst af. Na een doorbraakcombinatie gaf Mark de tegenstander nog wel een mogelijkheid, maar die werd gemist waardoor Mark won.

Erik Oonk combineerde naar dam, maar deze bleek niet goed. Erik kwam een schijf achter en leek te gaan verliezen, maar dankzij een handigheidje wist hij er nog remise uit te slepen. Theo Stoverinck speelde lang een gelijkopgaande partij, maar kwam in het slot van de partij in de problemen. Theo kwam wel net als zijn tegenstander op dam, maar kon zijn schijven niet verdedigen en verloor door overmacht.

In de laatste twee partijen probeerden Frank ten Hagen en Frits Zegelink alsnog de winst binnen te halen. Frank haalde wel een eindspel met een schijf meer, maar kon remise niet voorkomen. Frits had zijn tegenstander de gehele partij onder druk staan, maar kwam ook niet verder dan een voordelig eindspel wat in remise strandde. Achteraf bleek Frits nog goed weg te komen doordat de tegenstander een winnende combinatie heeft gemist.

Gezien de partijen mag WDV niet klagen met een 8-8 gelijkspel. Met 3 punten uit de eerste 2 wedstrijden handhaaft WDV zich in het linkerrijtje.