WDV 2 – DIOS Beltrum 4 4-8

24 oktober – Alhoewel de opstellingen van de teams een kansje bood op 6-6 is het WDV 2 niet gelukt om DIOS 4 uit Beltrum een puntje af te snoepen.

Het was Zeeg Jongkoen die in een gelijkwaardige stand een combinatie van 6 om 4 over het hoofd zag en daardoor direct op verlies kwam te staan. (0-2)

Even later combineerde John van Laarhoven naar dam. Zijn tegenstander spartelde nog wel even tegen maar moest spoedig zijn meerdere in John erkennen. (2-2)

Wim Bennink trof het niet dat hij tegenover de sterkste speler van DIOS 4 kwam te zitten. Wim bereikte tempi voordeel maar nam aanvallend teveel risico, waardoor hij ca. 15 zetten later in de problemen kwam die hem een schijf kostte en later de partij. (2-4)

Jan Elgershuizen speelde een gedegen partij. Hij won een schijf maar dit voordeel bleek net niet genoeg voor de volle winst. (3-5)

Wim Sonderen trad vol goede moed ten strijde tegen Gerard Korten. De partij was lang in evenwicht, maar in het eindspel begon de stand van Wim wat “haarscheurtjes” te vertonen die tenslotte uitmondden in een onherstelbare schade. (3-7)

Wim Bennink had Thomas Esselink tactisch aan bord 1 gezet. Dit leek goed uit te pakken. Hij zette zijn sterkere tegenstander steeds meer onder druk en leek op de winst af te stevenen. Thomas zag echter een variant, waardoor hij middels een schijfoffer een dodelijke combinatie kon plaatsen, over het hoofd. In de door hem gekozen variant kwam hij net 1 tempo te kort voor de volle winst. (4-8)