Goede (dam)start

Voor de Winterswijkse damcompetitie opent de clubkampioen met een keurige overwinning, zet Wim Bennink met een bijzondere prestatie zijn goede seizoenstart voort en evenaart Augustin Saouadogo al na 1 speelronde zijn behaalde puntentotaal van het seizoen ervoor.

Onderlinge competitie
De partij tussen Wim Sonderen en Wim Klaassen was snel gespeeld, nadat Sonderen een vroege combinatie uithaalde (2-0). De andere partijen duurde iets langer.
Thomas Esselink haalde in het middenspel een damcombinatie uit tegen Augustin Saouadogo. Deze dam kon echter direct weer worden afgepakt met daarna een gelijke schijvenverdeling op het bord. Hierna kwam Augustin iets gemakkelijker te staan, maar liet zich verrassen door een combinatie van Thomas, waardoor die eerder bij dam kon komen. Dit was echter niet tijdig genoeg om nog tot winst te komen (1-1).
Clubkampioen Erik ten Hagen en Erik Oonk maakten er een complexe stand van en kwamen beiden in tijdnood. Tegen het einde kon ten Hagen schijfwinst forceren, waarna Oonk voor een andere oplossing koos die direct in een nederlaag resulteerde (2-0).

Veteraan Wim Bennink zette zijn goede start van het seizoen voort tegen Theo Stoverinck. Ook bij deze partij ontstond een boeiend gevecht met meerdere combinaties in de stand gevlochten. Theo, 200 ratingpunten meer dan Wim, kon het verschil niet maken en moest berusten in remise. Dit gelijke spel levert Wim een blauwe naam op wat wordt gezien als een bijzondere prestatie (1-1).

Door de uitslagen nemen Wim Bennink en Wim Sonderen de leiding in de clubcompetitie met 3 punten uit 2 wedstrijden. Augustin Saouadogo neemt met een score van 1,19 de leiding in de ratingcompetitie.

Uitslagen in de 30 minutencompetitie:
Paul – Frank 1-1, Gerwin – Gast 0-2, John – Wim S. 0-2,, John – Frank 0-2, Gerwin – Paul 2-0 en Gast – John 2-0.