Goede competitiestart WDV

20 september – Voor het 1e team van WDV ging het damseizoen weer van start met een uitwedstrijd tegen Zutphen-Warnsveld. Vorig seizoen werd nog nipt verloren en ook nu werd een gelijkwaardige wedstrijd verwacht.

Wim Sonderen speelde een aanvallende partij. In de opening moest Wim goed oppassen, maar gaandeweg werd zijn stand steeds sterker. De tegenstander had dit op tijd door en hield Wim op remise. Frits Zegelink nam het op tegen de kopman van Zutphen-Warnsveld. Die koos fanatiek de aanval waarna een spannende strijd ontstond. Al snel maakte Frits echter een misrekening en kwam een schijf achter, wat de partij kostte.

Wim Bennink bood zijn veel sterkere tegenstander goed partij. In het eindspel leek Wim nog goed op te moeten passen, maar Wim bleef rustig en speelde geroutineerd naar remise. Erik ten Hagen leek op zijn beurt niet veel uit te kunnen richten. Ondanks klein voordeel leek de partij remise te worden. Na enkele mindere zetten van de tegenstander kreeg Erik echter een goed eindspel wat uitmondde in een overmachtseindspel voor Erik.

Jan Elgershuizen bouwde gestaag een goede stand op een leek de wedstrijd helemaal te doen kantelen in het voordeel van WDV. In een 4-om-2 eindspel liet Jan echter één van zijn schijven afsnoepen en moest berusten in remise. Hierna was het alsnog Gerard Korten die WDV op voorsprong zette. Gerard bouwde met een aanval een voordelige stand op. Gerard leek bijna vast te lopen, maar door een schijf achterstand toe te laten, kwam Gerard op dam. Met een kleine combinatie wist Gerard de partij over de streep te trekken.

In de resterende 2 partijen kwam de overwinning voor WDV niet meer in gevaar. Mark Sanders speelde in een gelijkwaardige partij remise. Als laatste leek Frank ten Hagen nog goede kansen te hebben op de overwinning. In een dammeneindspel met 2 schijven meer sprak Frank in het teambelang remise af en haalde zo het winnende punt binnen.

Al met al werd er een verdiende 9-7 overwinning behaald. Daarmee is WDV gelijk al goed op weg om zich vroeg veilig te spelen in de Gelderse hoofdklasse.