WDV 2 wint eerste wedstrijd van het seizoen

27 september – WDV 2 behaalde een 7-5 overwinning op het sterkere DZW 2 in Warnsveld. Teamleider Wim Bennink trof het niet dat 2 van zijn 3 sterkste spelers verhinderd waren. De beide invallers deden het echter uitstekend. Ze zorgden voor 3 punten en hadden hierbij een groot aandeel in de overwinning!

Het duurde ruim 2,5 uur voor de eerste uitslag bekend was. Invaller Augustin Saouadogo speelde knap remise ( 1-1). De andere invaller Gerwin Doornink voerde de druk op de stelling van zijn tegenstander steeds verder op, waardoor deze zodanig in de problemen kwam dat hij het onderspit moest delven (1-3). De vreugde was van korte duur, omdat Thomas Esselink vergat om zettencontrole toe te passen, waardoor zijn tegenstander de punten in de schoot kreeg geworpen (3-3).

Wim Bennink had veel tijd nodig om in de ingewikkelde stand de juiste voorzetting te vinden. Zijn tegenstander moest noodgedwongen een schijf offeren om uit de problemen te komen. De winst leek nog een kwestie van tijd, maar Wim zag een eenvoudige 2 om 2 over het hoofd en moest met remise genoegen nemen (4-4).

Erik Oonk trof aan bord 1 de sterkste spelen van DZW 2. Normaal gesproken zou remise al een zeer goede prestatie zijn. Maar wie schetst de verbazing dat Erik zijn tegenstander steeds meer onder druk zette en door wist te breken naar dam. Zijn tegenstander spartelde nog wel even tegen, maar kon niets anders dan Erik feliciteren (4-6).

Alle ogen waren gericht op Zeeg Jongkoen. De partij was in een gelijkwaardig eindspel beland maar Zeeg moest nog wel even de juiste zetten zien te vinden. Dat lukte hem uitstekend. Zijn tegenstander probeerde nog wel middels een schijfoffer door te breken maar de partij verzandde in remise (5-7).

 Al met al een zeer goede start van het seizoen 2018-2019! Dinsdag 2 oktober wacht de volgende uitwedstrijd tegen DEZ 2 uit Laren. WDV 2 gaat dan op volle oorlogssterke naar Laren. Vorig jaar won WDV 2 met 7-5. Hopelijk weten ze de punten ook dit keer weer mee te nemen naar Winterswijk! Teamleider Wim Bennink heeft daar alle vertrouwen in.